Apel PU Gradiška građanima u vrijeme godišnjih odmora

Vijesti 23. jul 202009:47 > 09:50
N1

Policijska uprava Gradiška apeluje na sve građane da budu primarni subjekat u zaštiti svoje imovine, kako njihov stan ili kuća, u vrijeme godišnjih odmora, ne bi bili meta kriminalnih osoba.

Iz Policijske uprave napominju da građani treba da budu obazrivi i preduzmu određene mjere, prvenstveno da prilikom kretanja na odmor novac, zlatni nakit i druge vrijedne stvari ne ostavljaju u kući ili stanu, već u banci ili kod rodbine.

“Apelujemo da građani nikad ne ostavljaju otvorene prozore ili balkonska vrata, jer kriminalci vješto koriste takve prilike, neopaženo ulaze u stan i odnose novac i vrijedne predmete”, navedeno je u saopštenju Policijske uprave.

Građanima se savjetuje da prilikom odlaska na odmor ne ostavljaju ključeve ispod otirača, u obući, saksijama za cvijeće i slično, jer kriminalci itekako znaju za skrivanje ključeva na tim mjestima.

“Takođe, bez obzira koliko kratko napuštate vozilo, nikad ne ostavljajte ključeve u njemu”, poručuju iz Policijske uprave.

Iz uprave savjetuju da nije poželjno odavati utisak odsustva od kuće ili stana, kao što je na primjer spuštene roletne, jer kriminalci i to prate, te ukoliko primijete da su roletne spuštene nekoliko dana zaključiće da nema nikoga u stanu.

Tokom boravka na odmoru, građani ne treba da objavljuju slike na društvenim mrežama, a komšije treba da obavijeste o odustvu, kako bi, ukoliko primijete bilo kakve sumnjive i nepoznate osobe i vozila ili buku u njihovom stanu, mogli da obavijeste policiju na broj 122.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad