Izuzetno opasno vrijeme danas u Bosni i Hercegovini

Vijesti 30. jul 202007:30 > 07:32
N1/Ilustracija

Za regiju Mostara, odnosno jug Bosne i Hercegovine, za danas je upaljen crveni meteoalarm.

Crveni meteoalarm je upaljen zbog visokih temperatura koje će iznositi između 39 i 41 stepen. Crveni meteoalarm označava izuzetno opasno vrijeme.

“Iznimno intenzivan meteorološki događaj je prognoziran. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informišite o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete date od strane vaših državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere”, navode iz Evropskog meteorološkog servisa Meteoalarm.

U četvrtak će u Bosni preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano. U poslijepodnevnim satima u Bosni je moguć poneki lokalni pljusak sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 25, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 35, na jugu zemlje do 40 stupnjeva.

U petak se u Bosni i Hercegovini se očekuje većinom umjereno oblačno. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi sa grmljavinom su mogući širom Bosne i na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 26, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 29 i 34, na jugu zemlje do 38 stupnjeva.

U subotu će u Bosni i Hercegovini bizi sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 29 i 34, na jugu zemlje do 39 stupnjeva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad