Rešidat se izvinio zbog nepismenosti: Ko radi taj i griješi

Vijesti 03. jun 201510:05 > 10:17
Ministarstvo kulture i sporta

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samer Rešidat dospio je u žižu javnost nakon saopćenja kojim je čestitao Fudbalskom klubu Olimpic osvajanje Kupa BiH. Saopćenje je "obilovalo" gramatičkim i pravopisnim greškama, a sada se ministar izvinio zbog nepismenosti. Tvrdi da nije on pisao saopćenje, već njegov radni tim, a "ko radi taj i griješi".

Ministar u novom saopćenju upućenom medijima navodi da je bio pozitivno iznenađen reakcijom javnosti koja je uslijedila nakon čestitke.

Ministarstvo kulture i sporta KS

“Radni tim Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo čine profesionalci, ali i mladi ljudi koji pod pritiskom svakodnevnih obaveza ne stižu završiti sve svoje zadatke. Zbog toga se dešavaju propusti zbog kojih smo proceduralnom greškom našeg tima izložili Ministarstvo negativnom publicitetu javnosti”, naveo je Rešidat.

Izvinio se onima kojima je greška donijela negativnu reputaciju, ponajprije FK Olimpic.

“Želim vas dodatno informisati da sam na samom početku mandata te da pored redovnih radnih aktivnosti nisam imao mogućnost pregledati tekst čestitke koju je uputio radni tim kojim rukovodim. Naravno, ne opravdavam propust tima i pokušat ću učiniti sve da se slična greška ne ponovi te da se oni koji čine takve greške adekvatno sankcionišu, jer ko radi taj i griješi. Još uvijek upoznajem svoj novi radni kolektiv i pokušavam sastaviti najbolji tim”, naveo je Rešidat zahvalivši se građanima koji su ukazali na propust.