SDS i PDP predstavili kandidate za Istočno Sarajevo

Vijesti 17. avg 202013:08 > 13:12
Izvor: N1

Srpska demokratska stranka i Partija demokratskog progresa u gradu Istočnom Sarajevu i šest njegovih opština ponudiće zajedničke kandidate za gradonačelnika i šest zajedničkih načelničkih kandidata. Zajednički kandidat za gradonačelinka biće Miroslav Lučić iz SDS-a dok će kandidat za načelnika Pala biti Nenad Vuković iz PDP-a., rečeno je danas na press konferenciji koja je upriličena danas na Palama.

Predsjednik SDS Mirko Šarović kaže da je Istočno Sarajevo veoma važna sredina za SDS kao i da su odbori SDS-a u ovom gradu među najjačim u Republici Srpskoj.

SDS očekuje veliki uspjeh na predstojećim izborima. U Istočnom Sarajevu je prednost dobio koalicioni sporazum SDS-a i PDP-a i u sve i jednoj opštini pružamo jedni drugima iskrenu podršku. Sa nama su danas kandidati iz svih šest gradskih opština i Grada Istočnog Sarajeva i očekujemo dobre rezultate“, kazao je Šarović na pres konferenciji.

Šarović ja naglasio da SDS u dobroj atmosferi dočekuje lokalne izbore.

„Razvijaćemo pobjedničku atmosferu i voditi pozitivnu kampanju a prioritet će biti razvoj lokalnih zajednica i vraćanje resursa lokalnim zajednicama“, istakao je Šarović.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kazao je da je predstavljanje kandidata u Istočnom Sarajevu jedna velika simbolika jer je dogovor postignut u mjestu gdje je nastala Republika Srpska.

„I ovaj put idemo zajedno i želimo da pokažemo hrabrost, odlučost i ozbiljnost za svaku opštinu a posebno za Istočno Sarajevo. Snažno ćemo podržati sve zajedničke kandidate u svim opštinama Istočnog Sarajeva i gradonačelnika. Siguran sam u pobjedu zajedničkh kandidata“, kazao je Borenović.

Borenović je kazao da upravo SDS i PDP u Istočnom Sarajevu pokazuju koliko je važno zajedništvo ove dvije partije za građane Istočnog Sarajeva.

„Idemo u jednu veliku političku utakmicu i svim srcem stajemo iza ovih ljudi koje danas promovišemo kao kandidate“, naglasio je Borenović.

Miroslav Lučić, kandidat za gradonačelnika Istočnog Sarajeva zahvalio se Gradskom odboru SDS i predsjedniku Šaroviću na kandidaturi te Partiji demokratskog progresa na iskrenoj podršci.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad