Tanović: Nisam preletač, što se za pojedine političke partije ne bi moglo reći

Vijesti 19. aug 202011:52 > 12:01
N1

Hasan Tanović, specijalista ortoped u Opštoj bolnici "Abdulah Nakaš i nezavisni kandidat SDP-a, Naše stranke, NBL-a i Naroda i pravde za načelnika Općine Novo Sarajevo reagovao je na izjave u emisiji Dan uživo na N1 od 17. augusta.

“Naime, tokom intervjua sa Srđanom Mandićem, potpredsjednikom Naše stranke i kandidatom ‘četvorke’ za načelnika općine Centar Sarajevo, voditelj je spomenuo moje ime kao kandidata za načelnika Općine Novo Sarajevo i naveo da sam ‘preletač’ koji je iz DF-a prešao u Narod i pravdu. Želim i njega i javnost informisati da to nije istina. Činjenica jeste da sam ja bio dugogodišnji aktivni i veoma prepoznatljiv član DF-a u kojem sam bio jedan od učesnika osnivačke skupstine, kandidat na izborima 2014. godine za Parlamentarnu skupštinu BiH sa osvojenih oko 3.800 glasova, kandidat za načelnika Općine Novo Sarajevo 2016. godine sa osvojenih oko 5.200 glasova, i član Predsjedništva te stranke, i tu sam stranku u koju sam ugradio jedan veliki dio sebe napustio, ali nisam prešao u neku drugu stranku”, kazao je dr. Tanović.

Ponovio je da je nezavisni kandidat ‘četvorke’ za načelnika Općine Novo Sarajevo.

“Posebno nije u redu to što me je voditelj nazvao preletačem jer se pri tome aludira na neprincipijelne političare koji se vode isključivo svojim interesom zanemarujući obećanja koja su dali biračima. Meni politika ne treba u tom pogledu jer ja imam posao ortopeda u Općoj bolnici ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’ u Sarajevu i mogu priuštiti pristojan život sebi i svojoj porodici. Odabrao sam poziv doktora kako bih pomagao bolesnima da ozdrave, a politiku sam odabrao jer želim pomoći društvu da ozdravi i građanima da svojim porodicama mogu priuštiti pristojan život. Nema tih para i funkcije za koje bih pristao da izdam sebe kao čovjeka, oca, supruga, sina, brata, doktora i politički aktivnu osobu”, naveo je.

Poručuje da je na molbu predsjednika četiri stranke u Kantonu Sarajevo prihvatio ponudu da bude kandidat za načelnika Općine Novo Sarajevo.

“Moj osnovni uvjet za to je bio da budem nezavisni tj. nestranački kandidat ‘četvorke’. Oni su to prihvatili i ja sam prvi nezavisni kandidat kojeg podržava jedna koalicija. Drago mi je da se opozicija udružila protiv ovakve vlasti jer nas je ta razjedinjenost na prošlim izborima koštala poraza koji smo mogli zajedničkim kandidatom. Zahvaljujem se onih 5.200 birača koji su na prošlim izborima glasali za mene i pozivam ih da i ovaj put glasaju za mene jer ja i dalje zastupam iste principe koje sam zastupao i kada sam ušao u DF i bio kandidat te stranke. Međutim, DF se politički promijenila i mi više nismo bili na istom putu i svoje birače bih iznevjerio da sam ostao u takvoj stranci. Ja sam sve samo nisam preletač, što se za pojedine političke partije ne bi moglo reći”, naveo je Hasan Tanović, specijalista ortoped u Opštoj bolnici “Abdulah Nakaš i nezavisni kandidat SDP-a, Naše stranke, NBL-a i Naroda i pravde za načelnika Općine Novo Sarajevo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad