Šeki Radončić u Pressingu: Tri čovjeka su predvodila litije u Crnoj Gori

Vijesti 02. sep 202020:34 > 20:41
N1

Govoreći o dešavanjima u Crnoj Gori nakon izbora, novinar i publicista Šeki Radončić je, između ostalog, u Pressingu govorio i o litijama koje su organizovane u proteklom periodu te efektima na izborni rezultat.

Referirajući se na izjave gošće iz Beograda, Vesne Pešić, Radončić je kazao da iza organizovanja litija stoje tri čovjeka.

Crnogorska vlast nije kriminalna, jer da je takva Vesna bi joj vratila pasoš koji joj je dala. Naravno da postoji korupcija, to imamo i u SAD-u i u Španiji. Ko je predvodio litije u Crnoj Gori? Daka Davidović koji je optužen u Makedoniji za ogromnu korupciju. Drugi čovjek Duško Knežević, koji je optužen da je opljačkao Crnu Goru i pobjegao sa 100 miliona. Treći čovjek Svetozar Marović koji je potpisao krivicu samog sebe i imao pet godina robije“.

VEZANE VIJESTI

Trenutno se formiranje vlasti “lomi” oko jednog poslanika, Dritana Abazovića.

“Suština je u sljedećem; razlika je u jednom poslaniku. Kad posložimo figure, Crna Gora ima svoga predsjednika, 40 poslanika. Sa druge strane, političari koji se slažu kao rogovi u vreći. Tu je sad kombinacija ljevičara i ekstremnih desničara. Jasno vam je da su se pomirili po direktivi. Do prije mjesec dana su tako napadali jedni druge da je to užasno. Pomirio ih je neko ko ima jaku ruku; ta ruka je iz Beograda, a Beograd je produžena ruka Moskve”.

Radončić je kazao da su opozicionari iz Crne Gore u proteklih pola godine redovno išli na konsultacije u Beograd.

“U Beograd su na konsultacije u zadnjih pola godine svake sedmice išli najjači opozicionari. Mandić i Knežević čine kičmu i tu mora pući. Oni su totalno u sjenci i nisu se pojavili tokom kampanje. Ne može Dritan Abazović koji ima malu snagu u odnosu na jednog Mandića i Kneževića, ne može on biti politička snaga. On može biti taj dio koji će donijeti prevagu”.

Šta će uraditi?

“Dritan Abazović je najveća politička zvijezda ovdje u ovom trenutku. On ima opciju da li će ići putem Rahmana Morine i Sejda Bajramovića”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad