Beograd: Nastavljeno suđenje za zločin u selu Kravica

Vijesti 07. sep 202014:10 > 14:13
Tanjug/AP/Sulejman Omerbašić

Suđenje osmorici bivših pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske za ubistvo više stotina Bošnjaka u julu 1995. godine u selu Kravica kod Srebrenice nastavljeno je danas u Beogradu izvođenjem dokaza.

Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu optuženi su Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Dragomir Parović, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović i Vidoslav Vasić.

Prema optužnici, oni su s nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade Republike Srpske, u halama Zemljoradničke zadruge i oko njih, u selu Kravica, u julu 1995. godine, učestvovali u ubistvu više stotina Bošnjaka.

Na današnjem nastavku suđenja, tokom izvođenja dokaza, optuženi Dragomir Parović požalio se sudskom vijeću na bolove u glavi, nakon čega je određena pauza, kako bi optuženog pregledao ljekar.

Nakon pregleda, Parović je kazao da je sposoban da prati nastavak suđenja i izvođenje dokaza, ali je bila još jedna pauza pošto mu se prispavalo od sedativa koji je primio.

Danas nisu prisustvovale porodice oštećenih, zbog koronavirusa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad