Islamska zajednica i Grad Banjaluka nemaju spornih pitanja

Vijesti 17. sep 202019:48 > 19:49
Anadolija

Islamska zajednica i Grad Banjaluka nemaju otvorenih problema i spornih pitanja, konstatovali su danas u Banjaluci gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein efendija Kavazović.

Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija

Kavazović izrazio zadovoljstvo zbog posjete Banjaluci, Islamskoj zajenici u tom gradu, odnosno muftiji i muftijstvu, te medresi u Banjaluci, a sa Radojičićem je razgovarao o pitanjima važnim za Islamsku zajednicu.

“Složili smo se da su odnosi u Banjaluci, kada je u pitanju Grad i Islamska zajednica, vrlo dobri, u uzlaznoj putanji. Mi smo obnovili skoro sve džamije u ovom gradu, ostala je još Arnaudija, pokrenuta je medresa, nemamo teških i spornih pitanja i po pitanju imovine i nadamo se da će tako i ostati”, rekao je Kavazović.

Igor Radojičić je istakao da je važno da narod normalno živi pod brojem jedan, kao i da sve tri vjerske zajednice imaju normalne uslove za razvoj i rad.

“Svi vjerski objekti su obnovljeni, zadnja je ostala Arnaudija koja je u procesu rekonstrukcije. Gradske vlasti su i pokrenule, a evo zajedno sa Republikom Turskom i Muftijstvom banjalučkim tu smo u postupku obnove sahat kule, koja je ovdje bila praktično kompleks sa Ferhat-pašinom džamijom. Nadam se da ćemo u taj posao ući vrlo vrzo jer to je dio istorijskog blaga grada Banjaluke. Razgovaramo i o nekim drugim objektima koji predstavljaju tradicionalnu arhitekturu na ovim našim prostorima da vidimo kako možemo zajednički da ih obnovimo”, kazao je Radojičić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad