Fikretu Abdiću produžen pritvor za još dva mjeseca

Vijesti 18. sep 202014:19 > 14:24
N1

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, Kantonalni sud u Bihaću je za dva mjeseca produžio pritvor načelniku Općine Velika Kladuša Fikretu Abdiću.

Na ročištu koje je održano u srijedu 16. septembra, postupajuća tužiteljica je iznijela prijedlog Tužilaštva da se prvoosumnjičenom u predmetu “Mreža” pritvor produži za tri mjeseca zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio više krivičnih djela zbog kojih se vodi istraga u ovom predmetu, kao i zbog postojanja pritvorskih razloga – okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

VEZANE VIJESTI

Kantonalni sud u Bihaću je odlučujući o prijedlogu Tužilaštva zaključio da postoje navedeni pritvorski razlozi, ali i da se sve radnje dokazivanja koje je Tužilaštvo u obavezi poduzeti za okončanje istrage i donošenje konačne tužilačke odluke mogu poduzeti u roku od dva mjeseca. Stoga je Sud osumnjičenom produžio pritvor za dva mjeseca.

Pritvor po rješenju Suda može trajati do 18.11.2020. godine ili do nove odluke Suda, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva USK.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad