Skaka: Olimpijski muzej otvara se 8. oktobra, ovo je poklon za sve

Vijesti 21. sep 202009:18 > 09:27
Sarajevo.ba

Ceremonija otvaranja Olimpijskog muzeja u Sarajevu predviđena je za 8. oktobar i sve završne pripreme privedene su kraju, kazao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

“Kao gradonačelnik Sarajeva, želim s vama podijeliti zadovoljstvo što ponovo otvaramo vrata Olimpijskog muzeja. Iako je bio uništen i zapaljen tokom agresije na BiH, zahvaljujući borcima Armije BiH i građanima Sarajeva, ovaj Muzej će ponovo biti dio naše kulture”, rekao je Skaka.

“Sve vrijednosti koje čine svako društvo odvažnim, a Sarajevo ih ima i kroz olimpizam, brižno je za našu budućnost sačuvao Edin Numankadić i Olimpijski savez BiH kojima se ovom putem zahvaljujem. Čin otvaranja Muzeja poklanjamo nama, Evropi i svijetu”, istakao je gradonačelnik Sarajeva

Naveo je i kako je Sarajevo grad primjer mnogim metropolama, pogotovo u ovim teškim danima kada se cijeli svijet suočava sa opakim virusom.

“Bit će to poruka koja ujedinjuje ljude, čuva vrijednosti, a kreira budućnost”, kazao je.

Istakao je i kako će se na dan otvaranja, odnosno 8. oktobra 2020. godine Sarajevom vijoriti zastave zemalja učesnica na olimpijskim događajima kojima je Sarajevo bilo domaćin.

“Olimpijada 1984. i EYOF 2019., ispisali su stranice koje ćemo u Olimpijskom muzeju dijeliti sa svima, ali ostaviti prostor i za nove uspjehe”; naglasio je Skaka.

Također je rekao kako će Muzej biti kuća, posebno namijenjena djeci i omladini.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad