Zloupotrebe u rudniku Dubrave: Određen pritvor za 26 osoba

Vijesti 15. jun 201511:06 > 11:09
N1

Opštinski sud Živinice odredio je jednomjesečni pritvor za 26 osoba, koje su uhapšene u policijskoj akciji na području Živinica, Kalesije i Tuzle, potvrđeno je danas Srni u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

Tužilac Kantonalnog tužilaštva Ćazim Serhatlić rekao je da je određen pritvor za 21 čuvara i šefa portirske službe Površinskog kopa Dubrave zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotrebe položaja i ovlaštenja u sticanju sa krivičnim djelom primanje dara i drugih oblika koristi.

Serhatlić, koji radi na ovom predmetu, dodao je da je određen pritvor i za četvoricu preprodavaca uglja zbog sumnje da su počinili krivično djelo krađa u sticanju sa krivičnim djelom davanja dara i drugih oblika koristi.

U policijskoj akciji uhapšeno je 27 osoba, a nakon saslušanja u Tužilaštvu jedna osoba je puštena na slobodu.

U policijskoj akciji, koja je provedena 12. juna, na području Živinica, Kalesije i Tuzle, uhapšeno je 27 osoba kod kojih je pronađena veća količina naoružanja i municije, novca, mobilnih telefona i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela.

Uhapšenim osobama se stavljaju na teret krivična djela: zloupotreba položaja i ovlaštenja, primanje dara i drugih oblika koristi, davanje dara i drugih oblika koristi, protivzakonito posredovanje, teška krađa i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Pretresi su izvršeni na 28 lokacija na području navedenih opština, u kojime je učestvovalo 200 policajaca Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.