Optužnica: Novosađanin u BiH prokrijumčario veću količinu droge

Vijesti 24. sep 202013:10 > 13:13
Fena

Tužilac iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Bosne i Hercegovine, podigao je optužnicu protiv državljanina Srbije zbog neovlaštenog međunarodnog prometa opojnim drogama.

Optuženi Đorđe Nedimović (1976), iz Novog Sada, tereti se da je iz Srbije u BiH prokrijumčario veću količnu različitih narkotika i opojnih droga, namijenjenih prodaji na ilegalnom narko-tržištu u Bosni i Hercegovini.

Nedimović, koji je rođen u Novom Sadu, a nastanjen u Beočinu, nalazi se u pritvoru.

“Optuženi se tereti da je, dana 26. jula 2020. godine, u namjeri sticanja nezakonite imovinske koristi, izvršio međunarodno krijumčarenje opojnih droga marihuana – cannabis, ekstazi, spid (amfetamin), kokain, heroin, hašiš, kao i različitih tableta sa narkotičkim svojstvima, u ukupnoj količini od više od stotinu grama, s područja R Srbije na teritoriju Bosne i Hercegovine sa namjerom dalje prodaje na teritoriji BiH“, navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.

U počinjenju kaznenog djela optuženi je otkriven od strane pripadnika Granične policije BiH, prilikom krijumčarenja opojne droge u vozilu kojim je upravljao, na međunarodnom graničnom prijelazu Uvac, između Srbije i Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad