Istražujemo: Zašto je stala izgradnja KC Banjaluka

Vijesti 15. jun 201517:46 > 19:13
N1

Izgradnja centralnog dijela i sjevernog krila Univerzitetske bolnice Klinički centar Banjaluka, završena je i prije nego što je počela.

Pompezno najavljivan pred izbore, projekat vrijedan 100 miliona eura, koji je trebala finansirat Evropska investiciona banka, stopiran je.

Postoje indicije da su odgovorni i pojedinci iz vlasti bh. entiteta Republika Srpska.

Kiseli osmjeh na licu ministra zdravlja i socijalne zaštite RS Dragana Bogdanića prerastao je u grč, nakon insistiranja na pitanju da li je krivično gonjen zbog malverzacija pri izgradnji sjevernog dijela banjalučkog Kliničkog centra.

“To ćete morati pitati ministra Lukača”, kratak je bio Bogdanić.

U jednoj pisanoj rečenici odgovor iz MUP-a demantuju provođenje istrage. Cijela priča pompezno je počela pred izbore, kredit Evropske investicione banke od 100 miliona eura je dogovoren. Ozvaničeno je svečano rušenje, no na svečani početak radova još se čeka.

Kada je prošle godine u septembru potpisan ugovor između austrijskog Vameda i Vlade RS, bilo je predviđeno da radovi traju 42 mjeseca, danas nakon 9 mjeseci ne samo da nisu otpočeli, već nije ni završeno rušenje ranije izgrađenog dijela.

Više zna Snežana Mitrović.