Istražujemo: Koliko Dodik košta građane RS-a

Vijesti 17. jun 201517:25 > 19:24
N1

Revizori su utvrdili da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prošle godine potrošio više nego što je planirano, ali su mu ipak dali prolaznu ocjenu.

Milorad Dodik lani je potrošio 9,3 miliona maraka. To je za oko pola miliona više nego što mu je odobreno budžetom. Na plate u njegovom kabinetu, koje su veće za 10 posto u odnosu na godinu ranije, potrošeno je 2.261.000 KM.

Više od šest miliona potrošeno je na korištenje roba i usluga. Dodik je potrošio najmanje osam puta više nego što u jednoj godini potroši kabinet predsjednika Federacije BiH. Onoliko koliko Dodik potroši u jednoj godini, mogao je samo da sanja bivši predsjednik, Dragan Čavić.

“Ja sam kao predsjednik RS imao najveći budžet nešto više od 2 miliona mraka, što je pet puta manje nego što je danas budžet predsjednika Milorada Dodika”, ističe Čavić.

Iako je predsjednik RS-a značajno prekoračio odobreni budžet, revizor je dao prolaznu ocjenu.

“Prema našem mišljenju, aktivnosti, finansijske transakcije i informacije prikazane u finansijskim izvještajima Službe predsjednika Republike Srpske za 2014. godinu su, u svim materijalnim aspektima, u skladu sa propisima kojima su regulisane”.

Opširnije u prilogu Borisa Breze.