Detalji posjete Lavrova BiH: S kim će se sve sastati?

Vijesti 14. okt 202014:05 > 14:08
REUTERS/Brendan McDermid

Ministar vanjskih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov će 27. i 28. oktobra 2020. godine boraviti u službenoj radnoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Tokom posjete ministar Lavrov će se sastati sa predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefikom Džaferovićem i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom i Željkom Komšićem.

Također, ministar Lavrov će se sastati i sa zamjenicom predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministricom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Biserom Turković, a bit će upriličen i sastanak delegacija Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije, rečeno je za N1.

Podsjetimo, ministar vanjskih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov boravio je prije nešto više od dvije godine u Bosni i Hercegovini i sastao se sa tadašnjim članovima Predsjedništva BiH Bakrom Izetbegovićem, Draganom Čovićem i Mladenom Ivanićem.

Šef ruske diplomatije se u Sarajevu sastao sa članovima Predsjedništva i ministrom vanjskih poslova BiH, a u Banjaluci sa zvaničnicima RS

Lavrov je tokom tadašnje posjete BiH poručio je da Moskva želi dosljednu provedbu Dejtonskog sporazuma, ali je protiv demonizacije Republike Srpske (RS), te rekao da odavno bilo vrijeme da se BiH oslobodi spoljne uprave.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad