Oglasio se Bakir Izetbegović nakon potvrde da je zaražen korona virusom

Vijesti 17. okt 202015:24 > 15:28
Facebook

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović oglasio se na Facebooku nakon što je jučer objavljena vijest da je pozitivan na korona virus.

Njegovo saopćenje objavljujemo u cijelosti:

Dragi aktivisti i simpatizeri SDA, cijenjeni građani – es selamu alejkum i dobar vam dan!

Ovu predizbornu kampanju ćemo voditi u zaista neobičnim uvjetima, sa maskama na licima, i sa reduciranim okupljanjima.
Neki od nas dio kampanje će provesti u izolaciji, kao što je slučaj sa mnom.

Kao što vam je poznato, pozitivan sam na korona virus. Hvala dragom Bogu osjećam se dobro, nemam većih tegoba. Ovu poruku pišem vam iz svoje kuće, odakle ću nastaviti da radim sve do ozdravljenja, povratka redovnim aktivnostima i skorog susreta sa dragim ljudima, članovima i simpatizerima SDA.

Dakle, izostaće veliki skupovi koji su sami za sebe govorili sve. Svjedočili su istinu da je SDA – SNAGA NARODA. Ali mi ćemo ostvariti vezu sa našim narodom, sa glasačima. Ako oni ne mogu doći do nas, mi ćemo naći način da dođemo do njih. Naravno – poštujući sve mjere zaštite kako bismo zaustavili širenje pandemije. To je u ovome času najvažnije.

Korona je pogodila čitav svijet, neke zemlje su imale hiljade mrtvih dnevno, njihove ekonomije su bile zaustavljene. Mi smo uspjeli žrtve i štete svesti na minimum. Ipak, zaustavljen je rast privrede koji je bio najveći u posljednjih 25 godina. Upravo pred udar pandemije smo bili ispunili obećanje o 100.000 novih radnih mjesta, i obećanje da ćemo Federaciju BiH pretvoriti u veliko gradilište.

Sa vakcinom će stati i Korona, u proljeće ako Bog da nastavljamo sa masovnom izgradnjom i oporavkom ekonomije!

U međuvremenu nastavljamo sa svim drugim bitnim procesima. Unatoč otporima i blokadama nastavljamo proces integracije u NATO, nastavljamo proces integracije u Evropsku Uniju, nastavljamo rast obima poljoprivredne proizvodnje, nastavljamo rast namjenske industrije – u komercijalne svrhe, ali i „za ne daj Bože”, nastavljamo izgradnju saobraćajne i energetske infrastrukture, nastavljamo podršku lokalnim zajednicama diljem Federacije BiH i podršku povratnicima u RS.

Previše je u ovoj zemlji onih koji napadaju, ruše, koji prijete, blokiraju i zavađaju. Oni moraju uvijek i nanovo dobiti odgovor nas koji branimo, koji popravljamo, koji uklanjamo blokade, koji praštamo i smirujemo. Mi moramo biti jaki, moramo pobjeđivati.

Već trideset godina smo uz naš narod, od opštine do države. Mi volimo naš narod i našu zemlju. Služimo im smjerno i predano. Imamo iskustvo i kadrove kakve niko drugi nema. Znamo šta našem narodu i našoj zemlji treba, i znamo kako to postići. A i narod zna da je samo sa jakom SDA – jaka i sigurna i BiH!

Sa sviješću i pouzdanjem da je ovo jedina i prava istina krećemo i u ovu kampanju. Podsjetite ljude šta smo uradili u prethodnom mandatu i šta kanimo uraditi u nastupajućem. Ne obazirite se na provokacije i laži kojih će biti kao i uvijek. Mi u svemu moramo biti za primjer – vodite korektnu kampanju čuvajući vlastiti dignitet, dignitet rivala i dignitet izbornog procesa. Nama ne trebaju laži niti niski udarci. Istina je na našoj strani i ona nam je sasvim dovoljna.

Samo hrabro i ponosno. Svemoćni Bog i naš dobri narod su uvijek bili uz nas. Zato smo uvijek i pobjeđivali. I nastavit ćemo da pobjeđujemo. Sretno – SNAŽNA SDA-SIGURNA BIH!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad