Turković optužio Radončića da je naručio ubistvo Keljmendija

Vijesti 19. jun 201518:24 > 18:25
N1

Dokazno svjedočenje, svjedoka iz Bosne i Hercegovine Zijada Turkovića, nastavljeno je danas putem video linka u osnovnom sudu u Prištini.

On je odgovorio na pitanja odbrane i potvrdio ranije tvrdnje da je Fahrudin Radončić od njega zatražio da likvidira Nasera Keljmendija.

Odbrana: Rekli ste da je Radončić vama naredio ubistvo Nasera Keljmendija, da li je ovo tačno gospodine Turković?

Turković: Da, to je tačno.

Odbrana: Da li vas je platio za ovo ubistvo?

Turković: Ne želim da odgovorim na ovo pitanje, već pet godina govorim o ovome i niko se nije bavio sa ovim mojim upućenim optužbam.

Advokat Nasera Keljmendija, optuženog za ubistvo Ramiza Delalića i rukovođenjem velikim narkoklanom, Besnik Beriša kaže da se od Turkovića ne može očekivati realno svjedočenje.

“Kredibilnost ovog svjedoka je poznat ili da kažemo da ne postoji uopšte. Znamo da je isti nekada pokušao da fizički eliminiše Keljmendija, organizujući njegovo ubistvo. Znači nemoguće je da očekujemo jedno realno svjedočenje osnivano na činjenicama, od nekoga ko je pokušao da ga fizički eliminiše”, tvrdi Beriša.

Današnje svjedočenje Turkovića je između ostalog sadržavalo planove u vezi osvete ubistva Selvera Gašija, govorilo se o poznanstvu sa Ramizom Delalićem i odnosima njegove supruge Šejle Turković sa Fahrudinom Radončićem.

Svjedočenje Zijada Turkovića će se nastaviti sljedeće nedjelje, a u nastavku ovog slučaja će svjedočiti jedan zaštićeni svjedok i Jasmin Ćatić takozvani Bomba. Dokazno svjedočenje Fahrudina Radončića bi prema sudu trebalo da se održi u septembru.