Kupujmo domaće: Ditini proizvodi sada i u Sarajevu

Vijesti 20. jun 201512:05 > 12:08
N1

Nakon što su se pojavili prvo na policama marketa Bingo u Tuzli, proizvodi Fabrike deterdženata Dita iz Tuzle od petka su dostupni i kupcima u Sarajevu.

Dita deterdžente građani Sarajeva mogu kupiti u tri Konzumove prodavnice u Sarajevu, a čim Dita bude imala nove količine Konzum će ih otkupiti i plasirati na police svih prodavnica širom BiH.

“Podržali smo radnike Dite da pokrenu proizvodnju i otkupili smo količinu proizvoda koju su bili u mogućnosti u ovom kratkom roku da nam isporuče. Ovo je samo početak uspješne i dugoročne saradnje koja će rezultirati širenjem proizvodnje i palete proizvoda koju ćemo od Dite otkupljivati u budućnosti. Na ovaj način, zajedno jačamo ekonomiju i otvaramo nova radna mjesta i ono što je najvažnije, omogućavamo našim kupcima da kupuju kvalitetne domaće proizvode”, kazao je Adnan Šteta, izvršni direktor Konzuma, te dodao da radnici Dite mogu računati i na finansijsku pomoć Konzuma u cilju unaprijeđenja proizvodnje i proširenja proizvodnih kapaciteta.

Predstavnici Konzuma jučer su radnicima Dite donirali i 50 paketa s osnovnim prehrambenim artiklima.

“Borba koja je trajala od 2012. godine, borba u šatorima na minus 25 stepeni, danas je dokaz da to nije bilo uzalud. Pokazali smo svima da ‘Dita’ može raditi, a smatram da ćemo radom u dvije smjene uspjeti proizvesti 60 hiljada komada proizvoda, koliko je tražio ‘Bingo’ i za što smo dobili sirovine. Mnogi nam žele pomoći da opstanemo, a osim trgovačkih lanaca, firma ‘MF’ iz Maglaja donirala nam je mantile i radna odijela. ‘Ditu’ niko neće zaustaviti da radi i samim time što su velike firme stale iza nas, optimistični smo”, poručio je u srijedu, kad su se Ditini proizvodi pojavili na policama Binga u Tuzli, Dževad Mehmedović, predsjednik Sindikata “Dite”.

Mehmedović je pozvao sve građane BiH da kupuju domaće proizvode.