MVP BiH: Izvinjavamo se Izraelu zbog gaženja zastave

Vijesti 23. jun 201511:43 > 11:46
N1

Ministarstvo inostranih poslova Bosne i Hercegovine izražava žaljenje zbog nedoličnog ponašanja dijela navijača na nedavno održanoj utakmici između nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Izraela.

“Nedoličnim ponašanjem i grubim postupkom prema državnim obilježjima prijateljske države, u ovom slučaju Izraela, ne pomaže se ni našim sportistima, niti prijateljskim reprezentacijama, kao ni Bosni i Hercegovini, nego se nanosi nesaglediva i teško popravljiva šteta. Grupe osoba i pojedinci skloni takvom ponašanju ne zaslužuju da budu nazvani navijačima, a prema njima je potrebno preduzeti ne samo moralne nego i sve zakonske mjere “, saopćeno je iz Kancelarije za odnose sa javnošću MVP-a BiH.

MVP BiH poziva nadležne istražne organe da što prije otkriju i procesuiraju pokretače ne samo ovog, nego i svih drugih nemilih događanja na sportskim manifestacijama.

“Ujedno, MVP BiH izražava žaljenje i izvinjenje Izraelu, njenim građanima i institucijama zbog skrnavljenja državne zastave do kojeg je došlo 12. juna u Zenici”, navodi se u saopćenju.