Ahmetović za N1: Glas koji će biti odlučujući za Srebrenicu

Vijesti 16. nov 202013:17 > 13:19
N1

Sadik Ahmetović, predsjednik Inicijative "Moja adresa: Srebrenica", u razgovoru za N1 je kazao da će Alija Tabaković sigurno biti načelnik općine Srebrenica kada stignu glasovi poštom i kada se uvrste u izborni rezultat.

On je rekao i to da nije zbrojan niti jedan glas sa područja Federacije BIH gdje glasaju izbjegla i raseljena lica.

“Radi se o ažuriranju glasova sa područje opštine Srebrenica, sa redovnih glasačkih mjesta. Nijedan glas nije zbrojan sa područja FBiH gdje glasaju izbjegla i raseljena lica, njih 1.800 sa pravom glasa. To pravi razliku koju može dostići Tabaković, kada dođu glasovi iz dijaspore”, rekao je Ahmetović.

U Srebrenici su u izbornoj noći pobjedu slavili i Alija Tabaković i njegov protukandidat Mladen Grujičić. Ahmetović je rekao da u tom gradu inače nema nikada problema, te da su svi problemi uvezeni iz Srbije ili drugih dijelova BiH.

“Treba biti stprljiv, sačekati glasove iz dijaspore. Ovih dana dobijam puno poruka od ljudi diljem svijeta, hvala svima koji su se registrovali da glasaju. Njihov glas će biti odlučujući”, istakao je Ahmetović.

VEZANE VIJESTI

“Mislim da ako sve prođe, BiH bude imala kapacitet da realizira Izborni zakon, da svaki glas bude zbrojan, onda je Alija Tabaković načelnik”, rekao je Ahmetović za N1.

Brine ga to, kako je istakao, da je veliki broj glasača u Srebrenici bio bez dokumenata, da je određeni broj osoba dolazio sa nevažećim ispravama, a onda su se ponovo pojavljivale za pola sata sa novim dokumentom.

“Postoji mogućnost da je bilo falsifikata. Nas je malo, ne možemo se suproststaviti sistemu, Srbiji. Želimo da nam BiH pomogne, provjerit ćemo sve. Vjerujemo da će Tabaković pobijediti. To je upad na teritoriju BiH, ovo je jedna vrsta uslovno rečeno nove agresije na Srebrenicu. Pozivam institucije BiH da to provjere”, kazao je.

Alija Tabaković će biti načelnik svih građana, poručio je Ahmetović u slučaju da pobijedi ovak kandidat, a izrazio je nadu da ukoliko Grujičić pobijedi – da će postupati na isti način.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad