Burno u NS RS: Čaviću zabranjeno puštanje snimka "Papak"

Vijesti 24. jun 201519:22 > 19:27
N1

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske počela je jako burno nakon što je poslanik NDP-a Dragan Čavić pokušao pustiti sporni audio-snimak o navodnoj "kupovini" poslanika. Predsjednik NS RS Nedeljko Čubrilović upozorio je Čavića da time krši uposlenik i da ne može puštati materijal koji je pribavljen na nezakonit način.

Čavić je ovaj potez Čubrilovića ocijenio kao “strah” vladajućih od toga da čuju šta je, kako on tvrdi, premijerka Želja Cvijanović rekla u snimku.

Čavić je ranije rekao ukoliko ne dođe do posebne sjednice da će organizovati demonstracije kao što su uradili 2003. “oni koji su danas u aktuelnoj vlasti”.

“Nema paralmentarnog načina da nas poslušaju, onda ćemo mi da uradimo ono što su oni radili 2003. Kad sam bio predsjednik RS čujem ispod prozora neko mi spominje porodicu, pogledam dole ono Dodik, Đokić i Puger. A znate li ko je Puger? Puger je onaj što je bio optužen za preprodaju automobila, a danas je uvaženi član SNSD-a u Banjaluci”, dodaje Čavić.

Radovan Višković, šef Kluba poslanika SNSD-a kaže da će tražiti da se afera “Papak” do kraja ispita.

“Ovdje se radi o nezakonitom prisluškivanju, to je krivično djelo i zaista koalicija će insistirati da se ovo dovede do kraja. Smatramo da iza ovoga ne stoje pojedinci, već organizovane grupe i tražit ćemo da se ide do kraja”, tvrdi Višković.

Cilj opozicije je opovrgavanje legitimiteta skupštinske većine, tvrde vladajući, dok iz opozicija kažu da autentičnost snimka nije utvrđena zato što postoji sprega između vlasti i pravosuđa u RS.

S obzirom kako je burno na sjednici još nije poznato hoće li se završiti večeras ili će se nastaviti sutra.