Načelnik Ilidže Senaid Memić o ubistvu u Otesu

Vijesti 18. nov 202011:00 > 11:10
N1

Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić osudio nemili događaj koji se desio sinoć u u naselju Otes, a u kojem su migranti ubili jednog našeg sugrađanina, a povrijedili dvojicu.

“Ovo što se desilo u Otesu dovodi do obaveze da porodici izrazim saučešće, a od odgovornih za red i sigurnost zatražimo da ne dozvole nekontrolisano kretanje i kršenje zakona licima za koja su odgovorni. Ne može se preuzeti briga o 3.000 migranata, a da lokalna zajednica bude isključena od svega što donosi u zajednicu nepotrebne obaveze. Tražimo da se odgovornost istraži kod svih koji u tome moraju obezbjediti uslove. Još jednom porodici iskreno saučešće, dijelimo njihovu bol”, poručio je načelnik Memić.

N1

Podsjetimo, ubistvo se dogodilo sinoć u 22.25 sati u ulici Barska kada je, prema podacima MUP-a KS došlo do međusbone tučnjave više osoba. Državljanin BiH J.B. (1984) je ubijen, dok su dvojica povrijeđena, od kojih jedan teško. Napali su ih trojica migranata koji se terete za krivična djela Ubistvo i Teška tjelesna povreda. U toku je potraga za njima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad