Hozan, Radanović, Drljević, Krkić Dautović i Šunje u Novom danu

Vijesti 30. nov 202015:13 > 15:15
N1

Sutra u Novom danu, gledajte:

Pet bh. ekonomista poslalo pismo MMF-u kojem apeluju da ova institucija ne odobri kredit vlastima BiH u iznosu od 1,5 milijardi. Prije nego kredit odobre, potrebno je kažu jasnije definisati uslove i namjenu utroška sredstava. Problematiku novog zaduživanja za Novi dan analizira prof. Aziz Šunje sa Eonomskog fakulteta u Sarajevu.

Edin Hozan po treći put odbranio mandat načelnika u Jajcu. Hozan je za ove izbore bio kandidat ispred Saveza SDA-SBiH i A-SDA. U toku su pregovori oko konstituisanja Vijeća. Koliko će trajati i ko će ga činiti razgovaramo u Novom danu. A postavlja se pitanje i šta ako Vijeće ne bude konstituisano u roku od 60 dana? Ko će odlučiti hoće li se u Jajcu graditi 2 nove najavljene minihidroelektrane „Pijavice“ i „Elektrobosna. U Novom danu donosimo zanimljive detalje studije izvodljivosti za izgradnju novih minihidroelektrana! Samir Beharić, aktivista glas je građana koji ne žele još jednu MHE u Srednjebosanskom kantonu.

Osluškujemo i puls banjalučana nakon prijetnji Dodika da će ukinuti finansiranje pojedinih mjesnih zajednica i važnih projekata. Šta će biti sa najavljenim izmjenama Zakona o lokalnoj upravi i samoupravi RS, demokratiji, očekivanjima i potrebama građana kroz naslovnice dnevnih novina komentariše Mirjana Radanović, novinarka Blica.

Rani gubitak ploda najčešća je komplikacija u trudnoći. Istraživanja su pokazala da je čak 60 posto slučajeva ponovljenih pobačaja razlog poremećaj zgrušavanja krvi. Šta uzrokuje trombofiliju, ali i zašto je ovaj problem naročito izražen i u vrijeme covid infekcije za Novi dan govorit će dr. Kenan Drljević, ginekolog i dr. Sajma Krkić Dautović – infektologija.

Pratimo zdravstveno epidemiološku situaciju u BIH, sve detalje o ovoj, ali i drugim aktuelnim dešavanjima donose naši reporteri.

Minela Jašar Opardija je sa vama od 08 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad