Intenzivna potraga policije nakon nestanka tinejdžerki iz Bihaća

Vijesti 06. dec 202011:47 > 11:48
Facebook

Petnaestogodišnje djevojčice Sajra Veladžić i Ema Tevšić iz Bihaća su nestale i policija za njima intenzivno traga, potvrdio je danas Srni portaparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

Šiljdedić je rekao da su djevojčice u petak, 4. decembra, ujutro otišle u školu, nakon čega im se gubi trag.

Prema posljednjim informacijama, dodao je, viđene su kako u autobusu putuju prema Sarajevu.

Njihov nestanak policiji prijavile su majke istog dana u 18.30 časova. Šiljdedić je istakao da je policija odmah po dojavi raspisala potragu za maloljetnicama.

Reagujući na spekulacije i informacije da su ih navodno kidnapovali migranti, Šiljdedić je naglasio da tako nešto ne može da potvrdi, ni da komentariše.

“To je veoma teško fizički izvodivo, jer migranti ovdje nemaju nikakvih prevoznih sredstava niti mogućnost da takvo nešto urade. Sada svako govori o tome šta želi. Zaprimili prijavu da su nestale, tragamo za njima i ishod istrage će utvrditi sve činjenice, da li je u pitanju tinejdžerski bunt, neka veza, kombinacija sa drugim licima ili nešto drugo”, rekao je Šiljdedić.

Prema određenim informacijama koje su dobili od kolega iz Sarajeva, naglasio je Šiljdedić, djevojčice su, navodno, putovale autobusom na relaciji Bihać-Sarajevo ali, prema izjavama vozača, u vozilu nije bilo lica afroazijskog porijekla.