"Neka Ćudić plati porez državi, pa neka onda dijeli lekcije"

Vijesti 07. dec 202020:17 > 20:18
N1

Zastupnik SDA u Predstavičkom domu Parlamenta FBiH Salko Zildžić kazao je da bi federalna zastupnica Sabina Ćudić, prije nego što krene držati lekcije o funkcionisanju Federacije, trebala platiti porez za firmu Studio Kolektiva koju je vodila.

“U svojim biografijama zastupnica Ćudić se voli hvaliti svojim “iskustvom u privatnom sektoru”. Činjenica jeste da je onda vodila firmu Studio Kolektiva ali i da nije uplatila ni marku poreza državi, o čemu su izvještavali mediji”, navodi u svojoj izjavi Zildžić.

VEZANE VIJESTI

Ako želi držati lekcije o zakonitosti, dodaje on, onda neka prvo objasni činjenicu da je “varala državu i Poresku upravu, što bi se svuda kaznilo brutalnim kaznama zatvora, a samo se ovdje tolerišu takve stvari zastupnici Ćudić jer ona očigledno vodi politiku koja odgovara HDZ-ovim strukturama u pravosuđu”.

“Na koncu ovo sramotno izjednačavanje HDZ-ovih ucjena kojim je povezan izbor nove Vlade FBiH i Izborni zakon sa svima drugima, nije ništa drugo nego rad zastupnice Ćudić na skrivanju odgovornosti HDZ-a i nuđenje HDZ-u da sa Četvorkom, kao “poželjnim partnerom”, pravi vlast. Legitimno je da Ćudić to traži ali neka to otvoreno kaže građanima a ne ovako podmuklo”, zaključuje u reakciji zastupnik Salko Zildžić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad