Akcija "Ruta 2020": Uhapšen strani državljanin

Vijesti 08. dec 202012:38 > 12:40
N1

U okviru operativne akcije "Ruta 2020" službenici Jedinice granične policije Gradiška, jučer su lišili slobode stranog državljanina, nakon što je prilikom graničnih provjera dao na uvid i pokušao izaći iz Bosne i Hercegovine s falsificiranom putnom ispravom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, prenosi Anadolija.

“Osoba nije posjedovala identifikacione dokumente na osnovu kojih bi se mogao utvrditi identitet, a u razgovoru sa službenicima ove jedinice izjavila je da dolazi iz Bangladeša” navedeno je iz Granične policije BiH.

Strani državljanin je kontroliran u autobusu koji saobraća na relaciji Sarajevo – Zagreb na Međunarodnom graničnom prelazu Gradiška.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “falsificiranje isprave”, protiv stranog državljanina bit će dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci. Otkriveni falsificirani dokument je privremeno oduzet, a strani državljanin predat pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Istoga dana, službenici ove jedinice su prilikom ulaska u BiH na prelazu Gradina lišili slobode R. M. (1987.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela “ugrožavanje javnog saobraćaja”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad