MUP RS pojačao bezbjednosne mjere

Vijesti 13. dec 202008:30 > 08:35
N1

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzeće pojačane mjere bezbjednosti zbog predstojeće posjete ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova, koji će boraviti na području grada Istočno Sarajevo, radi njegovog nesmetanog kretanja i boravka, kao i održavanja povoljnog stanja bezbjednosti.

Iz MUP-a je saopšteno da je resorni ministar izdao naredbu o zabrani saobraćaja za sva vozila za sutra od 16.30 do 21.30 sata na dionici magistralnog puta Sarajevo-međuentitetska linija Kula-Istočno Sarajevo /alternativna dionica Sarajevo-međuentitetska linija Dobrinja-Istočno Sarajevo koja se proteže Ulicom Ive Andrića.

“Ali, i na prostoru Ulice vojvode Radomira Putnika, gdje je Administrativni centar Vlade Srpske, kao i na dionici regionalnog puta Kula-raskrsnica Bijelo Polje”, navodi se u saopštenju.

Zabrana saobraća sutra će biti od 14.30 do 21.30 sata za teretna motorna vozila ukupne mase iznad 7,5 tona na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

U istom periodu je na području ovih opština na snazi zabrana prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju.

“Napominjemo da Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za navedeni dan neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija”, napomenuto je u saopštenju.

Iz MUP-a RS su pozvali građane da sutra svedu na minimum svoje kretanje u saobraćaju na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, te da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu.

Građanima je preporučeno i da prilikom kretanja na području ovih opština uz sebe imaju važeći identifikacioni dokument, te da zbog lakšeg kretanja ne nose veće torbe ili ruksake.

Građani koji žive u blizini Administrativnog centra Vlade RS u Istočnom Sarajevu treba da izbjegavaju bespotrebne izlaske na balkone, prozore i krovove zgrada.

Iz MUP-a RS podsjećaju predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane da je u cilju bezbjednosti na području opština Ilidža i Istočno Novo Sarajevo zabranjena upotreba dronova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad