Prodanović za N1: Tragična situacija, snažan autogol

Vijesti 16. dec 202018:07 > 18:08
N1

Delegat u Domu naroda Parlamenta BiH Lazar Prodanović rekao je večeras za N1 da je jučerašnji potez članova državnog Predsjedništva Šefika Džaferovića i Željka Komšića da odbiju susret s ministrom vanjskih poslova Rusihje Sergejom Lavrovim - tragična situacija.

VEZANE VIJESTI

 On je ocijenio da se radilo o izuzetno značajnom gostu i da će nakon ovog događaja sigurno uslijediti posljedice.

‘Tragična situacija da u BiH članovi Predsjedništva odbiju da prime izuzetno značajnog gosta, vjerovatno jednog od značajnijih ministara spoljnih poslova u svijetu, Mislim da je to nedozvoljivo u vremenu najvećih sukoba i neprijateljstava. Mislim da je to snažan autogol’‘, istakao je gost Dana uživo.

Dodao je da je prekid isporuke gasa FBiH ne treba dovoditi s posjetom Lavrova.

‘Ne vjerujem da bi to trebao biti motiv, ali samo naivni mogu misliti da to neće imati posljedice. Ovo je neoprostiv diplomatski skandal dva člana Predsjedništva BiH”, naglasio je on.

On je komentarisao i ostale pojedinosti ovog događaja. Uskoro video.

Članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić odbili su da se jučer u Sarajevu sastanu sa ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom zbog, kako je navedeno u pojašnjenju, nepoštovanja institucija Bosne i Hercegovine. Ovaj događaj izazvao je brojne reakcije. Vijest su prenijeli i brojni svjetski mediji

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad