Koalicija koju predvodi SDA: Možda bismo mi imali najviše razloga za slavlje…

Vijesti 20. dec 202021:53 > 21:54
N1

Salem Marić, predsjednik Gradske organizacije SDA Mostar, ispred Koalicije za Mostar koju čine SDA, SBB, DF, SBiH i BPS u razgovoru sa reporterkom N1 kazao je da ova koalicija možda ima najviše razloga za slavlje, ali je rekao da je sve to preuranjeno.

“Mi smo realisti, imamo naše rezultate, naši posmatrači nam ih dostavljaju, prebrojano je 15 posto, mi vodimo ubjedljivo. Koalicija za Mostar će biti ubjedljivi pobjednik izbora i nadamo se da će naš kandidat Guzin biti gradonačelnik”, rekao je Marić.

On se zahvalio građanima Mostara koji su u velikom broju izašli na izbore. U ovom momentu, kako je istakao za N1, nezahvalno je govoriti o omjeru u Gradskom vijeću.

Ipak…

“Realno je da imamo 18 vijećnika”, poručio je Marić.

On je kazao kako i dalje očekuje veliko prisustvo međunarodne zajednice u ovom gradu. Reako je i to kako se gradonačelnik može birati prije izmjene Statuta Grada Mostara, te da sada ne postoji mogućnost odugovlačenja izbora. Kazao je kako se on može izabrati na prvoj sjednici, te da gradonačelnika treba dobiti opcija koja bude imala najviše vijećnika u Gradskom vijeću.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad