Sladić: U BiH stiže snijeg

Vijesti 21. dec 202013:21 > 13:25
N1

Kvalitet zraka, trenutno vrlo nezdrav, donekle i opasan zbog magle i smoga u sarajevskoj kotlini i urbanim područjima slične konfiguracije, značajnije će se poboljšavati od četvrtka kada će u Bosni i Hercegovini ojačati jugo, izjavio je za Fenu meteorolog Nedim Sladić. Period dosta kvalitetnijeg zraka od sadašnjeg potrajat će duže.

Atmosferska slika u četvrtrak bit će s predznacima značajnije promjene vremena jer se u petak, krajem dana, s hladnijim zrakom očekuju padavine i formiranje snježnog pokrivača naročito u Bosni od pet do 15 centimetara, pa i višeg na većim nadmorskim visinama.

VEZANE VIJESTI

Novo otopljenje se očekuje početkom naredne sedmice, kada će se snijeg topiti, ali ne potpuno. Bit će više vjetra, s kišom i susnježicom.

Novogodišnja noć, prema prognozama, proteći će pod uticajem juga i nestabilnog vremena, više s kišom nego sa snijegom, bez magle. Pred Novu godinu, Božić će početi ‘zelen’, a završiti ‘bijel’, zaključio je Sladić najavljujući snijeg za kraj ove radne sedmice.

Dakle, vremenske prilike će još koji dan biti pod uticajem visokog atmosferskog pritiska koji će imati tendenciju slabljenja i zbog čega će uslijediti period navedenih promjena.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad