Biskup Komarica: Božija riječ najsigurnija vakcina za ljudske zbrkane pameti

Vijesti 25. dec 202011:12 > 11:15
Anadolija

Vjernici katoličke vjeroispovijesti, poštujući epidemiološke mjere, okupili su se danas na svečanoj svetoj božićnoj misi u Katedrali sv. Bonaventure u Banjaluci koju je predvodio Franjo Komarica, biskup banjalučki.

Komarica je rekao da ni za vrijeme ratnih godina nije bila ovako tjeskobna situacija, ali da je zahvalan jer su mogli, za razliku od Uskrsa, doći u crkve.

“Mi trebamo Boga, a Bog treba nas, treba i naše rukovodioce na službenim mjestima, treba i za njih moliti da im Bog prosvijetli pamet i da im pomogne da odrade najbolje što znaju za dobro naroda i u Banjaluci i u Bosni i Hercegovini i po cijelom svijetu”, kazao je Komarica.

Anadoliija

Istakao je da je Božija riječ najsigurnija vakcina za ljudske zbrkane pameti i nemirna srca.

“Tu riječ mi želimo danas saslušati i otvorenih ušiju i raspoloženog srca, to je Božija vječna riječ koja je tijelom postala i nastanila se među nama, ne samo prije 2.000 godina nego se nastanjuje i u našem gradu, našoj Biskupiji, zemlji, kontinentu i kugli zemaljskoj”, kazao je Komarica.

Zahvalio je vjernicima koji su uspjeli doći pozivajući ih da zajednički mole Božju zaštitu za one koji nisu u prilici da dođu, osamljene, bolesne, slabe i umiruće.

Katolički vjernici u Banjaluci, u skladu sa preporukama u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, ovaj praznik slave u krugu porodica.

“Porodica je na okupu, proslavljam u porodičnom okruženju kao i svake godine, malo sa ovim mjerama protiv koronavirusa pazimo”, rekao je Dražen Dragnić iz Banjaluke.

Anadolija

Zoran Piličić, generalni konzul Republike Hrvatske u Banjaluci, rekao je da je pandemija veliki izazov za sve ljude, čitavo čovječanstvo, ali da “ovaj najradosniji kršćanski bladan Božić daje nadu da ćemo i ovaj izazov pred nama uspješno prevladati voljom, snagom i željom za bolje sutra”.

“Treba doista poštivati sve preporuke, jer zdravstveni djelatnici ne daju ih bezveze. Božić možemo obilježiti na jedan skromniji način, možda je svih ovih posljednjih godina konzumersko materijalističko društvo malo i pretjeralo u tome svemo tako da će ova godina biti prigoda da Božić dočekamo skromnije, slavimo u najužoj obitelji onako kako je to od pamtivjeka i bilo”, kazao je Piličić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad