Sarajevo: U pucnjavi ranjene dvije osobe

Vijesti 19. jul 201511:24 > 11:28
Anadolija

U subotu 18. jula u 22.30 sati,u ulici Orahovačka broj 3, općina Novi grad Sarajevo u SUR "El Paso" došlo je do upotrebe vatrenog oružja i tom prilikom su teško povrijeđeni suvlasnici objekta T.S., rođena 1960. godine iz Sarajeva i K.A., rođen 1958. iz Vogošće.

T.S. je zadobila teške tjelesne povrede opasne po život (ustrijelna rana u predjelu glave), dok je K. A., zadobio teške tjelesne povrede (prostrelna povreda lijeve ruke). T.S. i K.A. su kolima Hitne pomoći prevezena na Kliniku urgentne medicine Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo, gdje su zadržani na daljem liječenju. O ovom događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su izvršili policijski službenici MUP-a KS.

Radeći na rasvjetljavanju događaja, policijski službenici su došli do saznanja da je mogući izvršilac K.A., rođen 1982. iz Sarajeva, koji se odmah udaljio sa lica mjesta u nepoznatom pravcu. U 02.30 sati slobode je lišena C.A. rođena 1994., zbog postojanja osnova sumnji da je počinila krivično djelo ubistvo u pokušaju. Službenici policije rade na pronalasku i hvatanju osumnjičene osobe kao i potpunog rasvjetljavanja navedenog događaja.

Četiri osobe uhapšene zbog teške krađe

Policijski službenici Četvrte Policijske uprave (IV PU) u subotu 18. jula u 09.00 sati lišili su slobode P.A., rođenog 1991. godine, M.A., rođenog 1992., B.A., rođenog 1989. i V.H., rođenog 1986. godine svi iz Ilidže, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa. O ovome je obavješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a nakon izvršene kriminalističke obrade nad P.A., M.A., B.A. i V.H. oni su u 14.00 sati otpuštani iz službenih prostorija IV PU.

Izazivanje opće opasnosti

Policijski službenici PS Ilijaš u subotu u 22.40 sati lišili su slobode A.Z., rođenog 1961. iz Ilijaša, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti. O ovome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevu. A.Z. je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Uručena 132 prekršajna naloga

U toku proteklog dana, službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 132 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 33 vozača. Iz saobraćaja je isključeno 13 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, 10 vozača bez položenog vozačkog ispita, dvije osoba prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, tri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i dva vozila je isključeno neregistrirano, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.