Dvojica uhapšenih ispred hotela Holiday pušteni na slobodu

Vijesti 25. jul 201517:35 > 17:37
N1

Dvije osobe koje su uhapšene ispred hotela Holiday u Sarajevu puštene su na slobodu.

Potparol Tužilaštva Kantona Sarajevo Alem Hamzić kazao je Feni da su danas u nadležnost Tužilaštva KS-a predate dvije osobe, Vahid Alić i Adis Skorupan, protiv kojih je to tužilaštvo otvorilo istragu zbog sumnje da su počinili krivično djelo organizovanje otpora.

Nakon obavljenog razgovora pušteni su na slobodu, s tim da će Tužilaštvo KS-a i dalje poduzimati sve potrebne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja tog krivičnog djela.

Podsjećamo, tokom današnjih događanja, jedan od radnika koji su bili ispred hotela, novinarima je kazao da su dvije osobe uhapšene pod objašnjenjem da su došli ometati rad hotela.

Bivši radnici i povjerioci sarajevskog hotela Holiday od jučer su, samoinicijativno, bili zatvoreni u zgradi tražeći od stečajnog upravnika podnošenje izvještaja o radu.

Oni su danas poslijepodne napustili zgradu hotela. Novinarima su kazali da su izašli jer je policija najavila da će biti “izvedeni” vani. To, kažu, nisu mogli dopustiti sebi, a najavili su da od svojih prava neće odustati.

Hotel Holiday je zatvoren.