U akciji SIPA-e kodnog naziva "Titanium" uhapšeno 7 osoba

Vijesti 30. okt 201410:36 > 10:37
Sipa.gov.ba

Po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, policijski pripadnici SIPA-e na području Tuzle i Tuzlanskog kantona, provode akciju kodnog naziva "Titanium“.

Akcija je rezultat višemjesečne temeljite istrage Tužilaštva BiH protiv osoba osumnjičenih za kaznena djela organizovanog kriminala i krivotvorenja novca.  

Na terenu djeluje više desetina policijskih pripadnika, a cilj akcije je otkrivanje i procesuiranje organizovane kriminalne grupe, čiji pripadnici su više mjeseci vršili kaznena djela krivotvorenja i puštanja u promet krivotvorenih novčanica valute euro, u apoenima od 500 eura, na području Tuzlanskog kantona i cijele BiH.

“Tužilaštvo BiH, zajedno s policijskim agencijama u BiH, nastavlja borbu protiv organizovanog kriminala u svim krajevima BiH”

U okviru navedenih aktivnosti, vrše se pretresi na devet lokacija, a slobode je lišeno sedam osumnjičenih osoba, koje će u zakonskom roku biti predate postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja, donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane, u skladu sa zakonom.