Tomislavgrad: Deset mladića pred džamijom pustili plin

Vijesti 15. aug 201516:34 > 16:36
morgueFile

Desetak mlađih muških osoba, za sada nepoznatih policiji, rano jutros oko 5:35 sati, s dva motorna vozila dovezli su se do džamije u mjestu Omerovići kod Tomislavgrada, gdje su pred njen ulaz postavili plinsku bocu te pustili plin.

Kako se doznaje iz MUP-a Hercegbosanske županije, te iste osobe su nakon toga uz galamu i psovku bocom razbili zadnje bočno staklo na vozilu marke “passat”, vlasništvo S. N. iz istog mjesta, koje se nalazilo parkirano ispred džamije.

Na tome nisu stali nego su se uputili u pravcu štala ispred koje se stajao 43-godišnji Z. Đ. iz Omerovića.

Vidjevši da mu upućuju psovke i idu prema njemu, isti se udaljio te zatvorio u štalu, a napadači su komadima drveta razbili prednje vjetrobransko staklo na teretnom motornom vozilu marke “mercedes”, vlasništvo Z. Đ., koje je bilo parkirano uz samu štalu.

Ovaj incident je ubrzo okupio više mještana naselja Omerovići, nakon čega su se napadači udaljili u pravcu magistralne prometnice Tomislavgrad – Posušje.

Prije izlaska na magistralnu cestu staklenom bocom jedan od njih je razbio prozorsko staklo na prizemlju obiteljske kuće 64-godišnjeg A. R., nakon čega su se udaljili u pravcu Posušja.

MUP Hercgbosanske županije radi na rasvjetljavanju ovog događaja.