Jašarević: Pobjeda Zmajića pozitivna stvar u ovome društvu

Vijesti 17. aug 201509:00 > 09:01
N1

Novinar portala Mi2.ba Edis Jašarević bio je gost Novog dana u rubrici Press.

O uspjehu košarkaša BiH je rekao: “Svakako je to historijski uspjeh, naši Zmajići su šampioni Evrope i to je jako pozitivna stvar koja se desila u ovome društvu. Posljednje četiri minute utakmice su izgledale kao da traju četiri sata. Standardno je postalo da su takve utakmice za ‘srčanog udara’. Bili smo u dobroj situaciji tokom prvog i drugog poluvremena. Kada pogledate sve ostale selekcije, Njemačka, Francuska, to su države koje ulaže puno u sport, a kod nas nema puno podrške, nema sistema koji bi to ‘pogurao’. Nadam se da će se nakon ovog uspjeha puno više ulagati”.

O mogućem poskupljenju grijanja je rekao: “Kod nas su često nelogične izmjene cijena. Cijene nafte padaju u svijetu, a ovi naši kažu ne može to tako, postoje zakoni. Nedovoljno se i kratko bunimo. Kad pogledate plate, nisu se mijenjale godinama. Plata koja je bila nekada dobra, sada je skromna. Kako vrijeme odmiče, biće teže sve“.

O poljoprivrednicima koji najavljuju proteste i žele proglašenje stanja elementarne nepogode, Jašarević je komentarisao: “Mislim da je već ranije trebalo proglasiti stanje elementarne nepogode, država je već davno trebala reagovati“.

O tome kako Srebrenica izgleda mjesec dana nakon obilježavanja genocida u Potočarima je rekao: “U posljednje vrijeme se češće posjećuje Srebrenica, ali vidjećemo šta će se kasnije desiti, da li će se to i nastaviti. Srebrenica je sve češće u fokusu medija i javnosti i saznaćemo zašto se to dešava”.

O izjavi Nermina Nikšića da Izetbegović pravi digitron-koaliciju je rekao: “Kod nas svi koaliraju sa svakim, a mislim da je i on radio digitron-koaliciju. Narodu nije bitno ko drži koje ministarstvo, već da plate počnu rasti. Po mom ličnom stavu, ne treba mijenjati ljude ako dobro rade posao”.