Sarajevo: Uhapšeni zbog krađe bakrenog lima s trafike

Vijesti 24. aug 201512:18 > 12:24
N1

Policijski službenici Druge policijske uprave (PU) u nedjelju su slobode lišili K. K., rođenog 1981. godine u Rogatici, nastanjenog u Sarajevu i S. E., rođenog 1980.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo - krađu.

Oni su u nedjelju oko 11.10 sati u ulici Hamdije Čemerlića, općina Novo Sarajevo, zatečeni na izvršenju krivičnog djela krađe bakarnog lima s krova kioska “Sebos” d.o.o. Sarajevo.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a K. K. i S. E. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih osoba.

UHAPŠENI NA TEMELJU POTRAGE

U nedjelju u 20.00 sati, na osnovu potrage, policijski službenici Jedinice za saobraćaj ovog Ministarstva su pronašli i lišili slobode K. M., rođenog 1994. godine u Konjicu, nastanjenog u Sarajevu.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a K. M. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv navedenog će biti preduzete zakonom previđene mjere.

C.A. I Đ.A. UHAPŠENI ZBOG NANOŠENJE TJELESNIH POVREDA

U nedjelju u 20.45 sati, policijski službenici II PU lišili su slobode C. A., rođenog 1997.godine u Sarajevu i Đ. A., rođenog 1997.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo – lakše tjelesne povrede na štetu D. E. iz Sarajeva. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a osumnjičeni su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih osoba.

UZ PRIJETNJU NOŽEM UKRALI MOBITEL

U nedjelju oko 18.00 sati u ulici Hamdije Čemerlića, općina Novo Sarajevo dvije N.N. osobe, izvršila su krivično djelo razbojništva nad V. V. iz Sarajeva. Tom prilikom N.N. osobe su uz prijetnju nožem od njega otuđila mobilni telefon, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca, saopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS).