Sarajevo: Veoma otežano vodosnabdijevanje u dnevnim satima

Vijesti 19. sep 201509:51 > 09:54
Pixabay.com

Vodosnabdijevanje glavnog grada Bosne i Hecegovine u dnevnim satima odvija se veoma otežano.

Stanje na izvorištima u hidrološkom smislu je veoma loše, podzemne akumulacije su i dalje u konstantnom padu i dotok vode u rezervoare je i dalje slab te se ne očekuje poboljšanje bez obilnijih padavina, saopćeno je iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija.

U pojedinim dijelovima grada tj. u naseljima: Podhrastovi, Sedrenik, Grdonj, Panjina kula, Breka, od Dolac malte do Marijin dvora i Baščaršije, Skenderija, Otoka, Čengić Vila, Alipašino polje, Dobrinja, Saraj polje, Rajlovac, Buća potok, Naselje Heroja – Sokolje, Hrasnica, Stup, Butmir, Kotorac, Sokolovići, Brusulje, Obhodža, Faletići, Gladno polje, Hrid, Bistrik, Cicin han, Soukbunar, Trebevićka, Velešići, Pofalići, Koševsko brdo, Ciglane danas će doći poremećaja u vodosnabdijevanju u terminu od 10 do 15 sati.

Ovo podrazumijeva da će na pojedinim lokalitetima neki spratovi zgrada i u određenim visinskim dijelovima spomenutih naselja doći do prekida vodosnabdijevanja u navedenom terminu.

U toku noćnih sati od 23.00 do 08.00 isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom i to u dijelovima grada: od Dolac Malte do Baščaršije, Otoka, Č. Vila, Alipašino polje, Dobrinja, Saraj polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići, Kobilja Glava, Bare- Šip, Ciglane, Koševsko brdo, ulice Alipašina i Koševo, Cicin Han i Soukbunar, Podhrastovi, Grdonj, Sedrenik, Sokolovići, Vogošća, Pogledine, Hrid, Bistrik, Mahmutovac, Turkušići, Hrasno brdo.

Ovo podrazumijeva da će na pojedinim lokalitetima, neki spratovi zgrada i u određenim visinskim dijelovima spomenutih zona vodosnabdijevanja doći do prekida vodosnabdijevanja u navedenom terminu.

Zbog izvođenja radova na popravljanju kvarova na vodovodnoj mreži danas u terminu od 09 do 16 sati doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju sljedećih ulica: Balibegovica, Komatin, Mustafe Muje Pašića, Nikole Šopa, Kobilja Glava, Igmanska, Partizanskog odreda zvjezda, Isaka Samokovlije, Mustafe Behmena, Antuna Hangije, Osmana Nakaša, Višnjik, Obala Kulina bana i Kulovića.

Iz ViK-a apeluju na potrošače da vodu koriste što racionalnije, da zalijevanje bašti i plastenika, pranje dvorišta, tepiha i drugo bespotrebno rasipanje pitke vode svedu na minimum, kako bi se osigurale dovoljne količine vode u rezervoarskim prostorima i održalo koliko-toliko normalno vodosnabdijevanje.