Vađenje avio-bombe iz Vrbasa teške 466 kilograma

Vijesti 27. sep 201510:09 > 10:12
Anadolija

Akcija vađenja avio-bombe iz rijeke Vrbas počela je prema planu, jutros u devet sati, potvrdio je gradonačelnik Banjaluke i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Slobodan Gavranović.

Gavranović je još jedanput zamolio građane da ne ulaze u zone u kojima je zabranjen boravak i kretanje sve dok Gradski štab ne objavi završetak akcije.

Planirano je da akcija uklanjanja avio-bombe iz Vrbasa, kod Gradskog mosta traje do 11 sati.

Građani koji žive u prvoj zoni, odnosno na udaljenosti do 400 metara od Gradskog mosta morali su jutros napustiti svoje objekte, a onima iz druge zone, od 400 do 800 metara, dozvoljeno je da ostanu u objektima, ali ne smiju izlaziti. Zbog akcije uklanjanja avio-bombe engleske proizvodnje iz Drugog svjetskog rata, koja je teška 466 kilograma, na ovom području blokiran je saobraćaj.

Anadolija/ Arhiv

Bomba će nakon vađenja biti prevezena do Manjače, gdje će biti uništena. U akciju uklanjanja bombe uključeni su predstavnici grada, Republičke uprave Civilne zaštite, Ministarstva unutrašnjih poslova, Vatrogasna brigada, Dom zdravlja, Ronilački klub “Buk” i brojne druge institucije.