Podrška Durakoviću i Miloševiću: Stop kriminalu u Srebrenici

Vijesti 28. sep 201510:45 > 10:47
N1

Jutros je u Srebrenici održan protest kojem je prisustvovalo blizu 200 građana koji su iskazali podršku Ćamilu Durakoviću, načelniku Srebrenice koji je u nedjelju podnio ostavku na funkciju, te smijenjenom direktoru Doma zdravlja Srebrenica, Nenadu Miloševiću.

U srijedu je smijenjen direktor Doma zdravlja Srebrenica Nenad Milošević. Smijenila ga je Skupština Opštine, na prijedlog kluba odbornika SNSD-a, a smjenu su podržale i SDA i Stranka za BiH.

Zbog ove smjene, načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković u nedjelju je dao ostavku, uz obrazloženje da ga “nisu podržale bošnjačke stranke koje participiraju u Skupštini Opštine Srebrenica, a od kojih je tražio da ne glasaju za smjenu Miloševića”.

Iz Srebrenice se javila reporterka N1, Tina Jelin Dizdar, koja je kazala da je podršku Durakoviću i Nenadu Milošviću iskazalo blizu 200 građana ovog grada na istoku BiH, te da neće otići dok se ne zakaže vandredna sjednica, najkasnije do kraja ovog mjeseca.

Ćamil Duraković je ranije kazao da se neće pojaviti na ovom protestom okupljanju, ali ipak građani očekuju da će im se on obratiti. Naime, sada već bivši načelnik Srebrenice je nezadovoljan politikom u ovom bh. gradu, okarakterisavši je kao pohlepnu.

Građani traže da se zaustavi odlazak obrazovanih ljudi iz srebrenice, ali traže i ostavku Hamdije Fejzića, predsjednika lokalnog ogranka SDA.

Jedan od zahtjeva skupa jeste da se Tužilaštvo BiH zaputi u Srebrenicu i da se stane u kraj kriminalu u ovoj općini.

N1
N1
N1
N1
N1