Uhapšeni u akciji "List 1" predati Tužilaštvu BiH

Vijesti 15. okt 201510:40 > 10:42
N1

Šest osoba lišenih slobode zbog neovlaštenog prometa duhanom, nakon kriminalističke obrade, predato je na dalje postupanje Tužilaštvu BiH, potvrdila je portparol Agencije za istrage i zaštitu BiH Kristina Jozić.

U jučerašnjoj akciji “List 1”, uhapšena su lica čiji su inicijali S.K, N.K, N.R, M.M, V.P. i DŽ.Z, a prilikom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto više od 10 tona duhana.

Policijski službenici SIPA-e i pripadnici Uprave za indirektno oporezivanje BiH započeli su juče akciju “List 1” u saradnji sa pripadnicima MUP-a Tuzlanskog kantona, MUP-a Kantona Sarajevo, MUP-a Republike Srpske i Policije Brčko distrikta.

Postupajući prema naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, pretreseni su objekti na 10 lokacija na području Tuzle, Bijeljine, Srebrenika, Gradačca, Brčkog, Sarajeva i Istočnog Sarajeva zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljeni promet akciznih proizvoda.

Prilikom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto 10 tona duhana u listu pripremljenog za dalju obradu, više od 1.000 kilograma sječenog duhana, dvije mašine za sječenje duhana, određeni iznos novca, mobilni telefoni, SIM kartice i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku