Suprug Have Dovadžija: Presuda ne može nadoknaditi našu bol

Vijesti 15. okt 201513:36 > 13:36
N1

Amar Dovadžija, suprug poginule Have, pojavio se danas na izricanju presude Semiru Rastoderu kojeg je Kantonalni sud u Sarajevu proglasio krivim za saobraćajnu nesreću u kojoj je tragično stradala 28-godišnja Hava.

Odlukom Suda, Semir Rastoder je osuđen na pet i pol godina zatvora, zbog toga što je te kobne noći 1. aprila na pješačkom prelazu u Nedžarićima, krećući se iz pravca Ilidže, automobilom udario i na mjestu usmrtio Havu Šljivić-Dovadžija.

Nikakva presuda ne može nadoknaditi bol koju ja i moja porodica osjećamo. Ona nam daje nam neki duševni mir, ali moju suprugu i majku moje djece ništa ne može nadokanditi“, kazao je suprug poginule Have.

Nadam se da će ovo biti opomena svima onima koji iz svog nehata voze brzo i ostavljaju maloljetnu djecu bez onoga koji im je sve u životu“, dodao je Amar.

On je izrazio nadu da će ova presuda biti “jedan mali korak naprijed u kaznenoj politici jer se ovakvi slučajevi dešavaju svake sedmcie”.

Tužiteljica Šeila Heljić kazala je da će uložiti žalbu na presudu.

Imajući u vidu način izvršenja djela, vožnju u velikoj brzini i posljedice nastale ovim djelom nismo zadovoljni presudom“, kazala je Heljić.