Uživajte u ljepoti Ramskog jezera iz svog doma

Vijesti 05. nov 201411:06 > 11:11
Snapshot

Prvu gigapixel panoramu Ramskog jezra kreirala je Turistička zajednica Hercegovčako - neretvanskog kantona kako bi promovisala svoje turističke osobenosti širokom spektru zaljubljenika u prirodu Bosne i Hercegovine, a koji informaciju više pronalaze na internetu.

Gigapixel panoramu Ramskog jezera možete pogledati klikom OVDJE.

“Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanskog kantona želi dodatno promovisati sve ljepote Ramskog jezera. Bogata historija ovoga kraja u Prozor dovodi značajan broj turista, zaljubljenika u prirodu i sportskih ribolovaca na Ramsko jezero. Kako bi što detaljnije svijetu prikazali naše prirodno bogatstvo kreirali smo i gigapixel panoramu koja do najsitnijeg detalja može prikazati ljepotu ovog dijela Bosne i Hercegovine. Dodatna pikanterija gigapixel panorame jeste u virtuelnom razgledanju Franjevačkog samostana Rama-Šćit kao i bogate samostanske muzejske postavke”, istakao je direktor Turističke zajednice HNK Andrija Krešiić.

Osnovni cilj kreiranja gigapixel panorama širom Bosne i Hercegovine jeste promovisanje prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine internet publici čiji se broj mjeri u desetinama miliona. Takav pristup je nov, inovativan i brz te prilagođen novoj generaciji koja bira turističke destinacije koristeći moderne uređaje i internet kao osnovni kanal komunikacije.

“Zbog toga je svaka gigapixel panorama izuzetno bitna ne samo za kanton u kojoj je kreirana nego i za turizam Bosne i Hercegovine u kojoj se zaista ima toliko toga lijepoga vidjeti, a bogatstvo može biti skriveno samo klik od vas”, istaknuli su iz Turističke zajednice HNK.