Riga: Crnadak na Konferenciji o stranim borcima

Vijesti 22. okt 201507:22 > 07:25
N1

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i predsjedavajući Komiteta ministara Vijeća Evrope Igor Crnadak danas će u Rigi uime BiH potpisati Dodatni protokol na Konvenciji Vijeća Evrope o sprečavanju terorizma.

Svečanoj ceremoniji potpisivanja Dodatnog protokola prisustvovat će i generalni sekretar Vijeća Evrope Thorbjørn Jagland i ministar vanjskih poslova Republike Latvije Edgars Rinkevičs.

Programom je predviđeno da se Crnadak, u svojstvu predsjedavajućeg Komiteta ministara VE, Jagland i Rinkevičs obrate predstavnicima zemalja članica Vijeća Evrope povodom potpisivanja Protokola.

Potpisivanje tog značajnog dokumenta uslijedit će nakon njegovog usvajanja na 125. zasijedanju Komiteta ministara Vijeća Evrope 19. maja u Briselu, na kojem je BiH zvanično preuzela šestomjesečno predsjedavanje Komitetom ministara VE.

Nakon ceremonije potpisivanja Dodatnog protokola u Rigi će u organizaciji Vijeća Evrope, a u saradnji s bh. predsjedavanjem Komitetom ministara VE i Ministarstvom vanjskih poslova Republike Latvije, biti održana „Međunarodna konferencija o stranim terorističkim borcima“, najavljeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.