Dodik: Prijevremeni izbori mogu, ali na svim nivoima

Vijesti 26. okt 201514:23 > 14:24
Tanjug / Tanja Valič

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da, iako nema nijednog elementa za raspisivanje vanrednih izbora, pristaje na prijevremene izbore ali za sve nivoe - za parlament i za predsjednika RS-a, kao i za člana Predsjedništva i Parlament BiH.

Dodik je naglasio da Republika Srpska nije u krizi i da njene institucije funkcionišu na Ustavom i zakonom propisan način, te da Srpska izmiruje sve svoje obaveze i vodi politike koje štite njene vitalne interese.

“U Republici Srpskoj je na sceni jedna razljućena opozicija, s kojom sam pokušavao u nekoliko navrata da razgovaram, ali oni nisu spremni za razgovor jer ne znaju kako će se ponašati i šta će reći”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je poručio da ga opozicija nije izabrala i da opoziciji ne odgovara, ali da mu šaljivo zvuče pozivi na ostavke.

“Moj mandat pripada ovom narodu i Republici Srpskoj. Odgovorno vršim svoj posao u skladu s Ustavom i nemam namjeru da se povlačim pred ljudima koji ne žele dijalog, ne žele da razgovaraju o Republici Srpskoj i ne žele da se sistem zaštite Republike Srpske reguliše kroz uvođenje određenog zakonodavstva”, naglasio je Dodik.

On je podsjetio da je Narodna skupština NSRS usvojila zaključke u skladu sa demokratskim, zakonskim i ustavnim načelima, gdje većina odlučuje nakon parlamentarne rasprave