Čapljina: Otkrivena laboratorija i droga vrijedna 500.000 KM

Vijesti 30. okt 201514:55 > 14:58
Anadolija / Ilustracija

U porodičnoj kući u Dretelju kod Čapljine policija je otkrila laboratoriju za proizvodnju opojne droge "skank" i 190 stabljika indijske konoplje čija se vrijednost na uličnom tržištu procjenjuje na oko pola miliona maraka.

Načelnik Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ramiz Hasić rekao je da je dvomjesečna policijska akcija okončana pretresom kuće koju koristi Igor Lečić.

“U prizemlju kuće pronađen je vrlo savremena laboratorija za uzgoj droge `skank` s klimama, ventilatorima, kondenzatorima, svjetiljkama. U prostoriji je otkriveno i 190 stabljika indijske konoplje, visine od 80 do 140 centimetara, koje su za nekoliko dana trebale biti pobrane i spremne za daljnju preradu. Riječ je o otprilike 50 kilograma droge koja bi na uličnom tržištu vrijedila oko pola miliona maraka”, rekao je Hasić na konferenciji za novinare.

On je napomenuo da je Lečić priznao izvršenje krivičnog djela neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Lečić je od ranije poznat policiji, a danas mu je Sud BiH trebao izreći presudu za isto krivično djelo počinjeno ranije, prema sporazumu o priznanju krivnje s Tužilaštvom BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.