Zvizdić: Dijalog ispred netrpeljivosti i drugih problema

Vijesti 04. nov 201513:17 > 13:22
N1

Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH u obraćanju medijima nakon okončanja zajedničke sjednice VM BiH i Vlade Srbije istakao je važnost stavljanja dijaloga ispred netrpeljivosti i problema, te je istakao želju za nastavkom saradnje sa Srbijom, kao najvažnijjim vanjskotrgovinskim partnerom BiH.

Završena je prva zajednička sjednica Vijeća ministara BiH i Vlade Srbije, koja je organizovana kao odraz zajedničkih težnji za proširenjem dobrosusjedske saradnje, istakao je Denis Zvizdić nakon potpisivanja niza sporazuma u zgradi Zajedničkih institucija BiH.

“Željeli smo realizovati želju za dalji razvoje ekonomskih odnosa, infrastrukture, kulture, sporta i ostalih društvenih djelatnosti u kojima možemo biti kompatibilni”, istakao je Denis Zvizdić u obraćanju medijima.

“Sjednica je prošla konstruktivno, zaključci će biti realizovani kroz konkretne projekte u narednom periodu, poput izgradnje željezničke pruge na relaciji Beograd – Sarajevo, ali i ostalih vidova transporta ljudi i robe”, dodao je predsjedavajući VM BiH.

BiH i Srbija predstavljaju najbitnije vanjskotrgovinske partnere, a sjednice ove vrste su jasne smjernice daljeg razvoja. Ovo je i simbolika te saradnje, jer postoje strahovi u Evropi šta će se desiti na Zapadnom Balkanu. Mi smo stavili dijalog ispred drugih tendencija, porasta netrpeljivosti ili drugih problema koji mogu nastati u regiji”, riječi su Zvizdića.

Na koncu, predsjedavajući Vijeća Ministara je istakao da će uvažavanje biti dalja smjernica zajedničkog djelovanja VM BiH i Vlade Srbije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.