Jašarević: Kako je moguće da se ubistvo desi usred dana?

Vijesti 06. nov 201409:37 > 09:40
N1

Gost jutarnjeg programa televizije N1 Novi dan bio je novinar, aktivista, komentator Formule 1 i jedan od najpoznatijih bh. tviteraša Edis Jašarević.

Osoba koja je u vrijeme majskih poplava u našoj zemlji bila na najugroženijim područjima, danima aktivno učestvovala u evakuaciji ali i dostavi pomoći danas je prelistavao dnevnu štampu sa Almom Dautbegović-Voloder.

“Na neki način  je to očekivano i kad su se dešavale poplave, ljudi su se sami organizovali i to je dobro funkcionisalo. Očekivao sam da će biti većih pritisaka, a mi se sada bavimo posljedicama dok niko ne govori o uzrocima. Čudim se zašto na vrijeme nije upozoreno stanovništvo i zašto na vrijeme nije evakuisano stanovništvo”, komentar je Jašarevića na majske poplave.

“Kriminal je kod nas u BiH na visokom nivou. Ubistvo muškarca na Vratniku je, koliko sam uspio da pročitam, počelo kao svađa oko parkinga. Takve slike su sve cešće u BiH. To je možda posljedica rata, ali je nevjerovatno da se ovo ubistvo desi usred dana i zbog banalnog primjera”, rekao je Jašarević o jučerašnjem ubistvu u Sarajevu.

“To nije bio terorizam, ne smatram da je to planirano terorističko djelo. Mislim da se poprilično spontano desilo. Ja sam bio u Tuzli kad se desio napad na zgradu Vlade. Ono što sam vidio, policija se jednostavno povukla, nije bilo agresivnih napada. Što se tiče Sarajeva, ne mislim da je i tu bio terorizam”, komentar je Jašarevića o slučaju Zubac.