Ambasadorica Francuske u BiH: Opasnost još nije uklonjena

Vijesti 14. nov 201512:10 > 12:13
N1

"U posljednjih nekoliko sati značajne policijske i vojne snage raspoređene su u Parizu. Francuska ima sredstva i odbranit će se", poručila je ambasadorica Francuske u BiH, Claire Bodonyi.

Napadači su bili obučeni kao civili i dobro su poznavali grad. Stanovnici Francuske su ogorčeni na vlasti jer nisu spriječi tako organiziran napad.

Znamo odakle dolaze napadači. Dolaze izvana, ali su imali podršku unutar države. Bili su u u civilu i to je znak da se radi o terorističkim tijelima. Francuzi su šokirani, ali ostaju ujedinjeni. Ljuti su jer je napad bio usmjeren protiv Francuske. Sigurnosne službe skupa snažno rade na ovom slučaju. Ne znamo koliko je napada moglo i trebalo biti. Odgovori se traže, a jedan od njih je raspoređivanje dodatnih snaga“, rekla je ambasadorica Bodonyi.

Na pitanje da li su svi teroristi bili uhapšeni i šta se može očekivati dalje, Bodonyi je rekla:

Istraga je u toku, situacija još uvijek nije stabilizovana. Parižani su dobili instrukcije da ostanu u kućama. Opasnost još uvijek nije otklonjena, a više terorista je ubijeno“, poručila je ambasadorica Francuske u BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.