MO BiH: Mučki ubijeni Nedeljko Radić i Armin Salkić

Vijesti 19. nov 201507:39 > 07:49
Fena

Povodom sinoćnjeg tragičnog događaja u Rajlovcu kada je osumnjičeni Enes Omeragić ubio dva, a ranio jednog pripadnika Oružanih snaga BiH, Ministarstvo odbrane BiH i Oružane snage BiH su dali saopćenje za javnost koje prenosimo u cjelosti.

Ministarstvo odbrane BiH i Oružane snage BiH sa velikom žalošću i suosjećanjem sa članovima porodice saopćava da su u gnusnom napadu dana 18. novembra 2015 u 19.35 sati u neposrednoj blizini kasarne Rajlovac u Sarajevu mučki ubijeni pripadnici Oružanih snaga BiH kaplar Nedeljko Radić rođen 27. decembra 1981. godine iz Nevesinja, nastanjen u Vogošći, oženjen i otac jednog malodobnog djeteta i vojnik I klase Armin Salkić rođen 08. augusta 1989. godine iz Viteza, a lakše je povrijeđen stariji vodnik Dževad Ljukovac iz Sarajeva, koji je nakon ukazane prve pomoći upućen na kućnu skrb.

Ministarstvo odbrane i Oružane snage BIH su spremne pružiti u ovom tužnom trenutnu potrebitu pomoć porodici naših pripadnika.

Napad na nenaoružane pripadnike OS BiH koji su tokom cijele svoje vojne službe služili za primjer i uvijek su bili spremni da sudjeluju u bilo kojoj operaciji pomoći civilnom stanovništvu Bosne i Hercegovine, na bilo kom pedlju njene zemlje, je napad na cijele Oružane snage, napad na Bosnu i Hercegovinu.

Ovaj gnusni čin neće zaustaviti Oružane snage da budu još odlučnije i spremnije da odgovore na sve zakonske zadaće u službi i interesu svih građana Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.